Valokuvaus

Valokuvaamista olen harrastanut koko ikäni. Ensimmäisen oman kameran sain muistaakseni 12-vuotiaana.
Muutamia kunniakirjoja ja palkintojakin on vuosien varrelta kertynyt harvakseltaan osallistutuista kilpailuista. Nykyisin ei kilpailut enää oikein jaksa kiinnostaa.
Eläköitymiseni jälkeen kuvia löytyy enää pääosin vastavalo.fi kuvatoimistosta.
Kalustoksi on tällä hetkellä valikoitunut edullinen Canon EOS 550 D runko ja ainoaksi optiikaksi zoom-objektiivi EF 24-105mm f/4L IS USM.
Jalustana kevyt Manfrotto 715 B digijalusta, josta ei tuulisella säällä juurikaan tukea saa.
Ja haaveena tietenkin seuraavaksi rungoksi täysikennoinen.

5.11.2016  Uusi kamera
No niin, maailma muuttuu ja vehkeet kuluu, eivätkä ole edes ikuisia. Loppujen lopuksi
550 D ei suostu pitämään muistikorttia sisällään, eikä tunnista sitä mitenkään, sähkövika siis. Korjausmatka Etelä-Suomeen tuskin olisi kovin kannattava, joten sille taitaa tulla kaatopaikkareissu. Optiikka on siten myynnissä sillä varauksella, että joskus voisi myös olla vaihtoehtona täyskennoisen rungon hankinta sen kaveriksi, aika näyttää.
Seuraava kamera on Canon PowerShot G7 X MarkII
Kevytvaeltajaystävällinen 20.1 megapikselin kompaktikamera joka painaa vain 319 g. Polttoväli 24-100 mm. f/1.8-2.8. Muutamia sillä kuvattuja originaalikokoisia kuvia olen nähnyt ja laatu on melko hyvää, saattaa jopa riittää kaikkiin omiin tarpeisiin, mikä tekisikin järjestelmäkameran lähes tarpeettomaksi. Toki telepään puuttuminen hiukan rajoittaa kuvauskohteiden määrää, mutta ei niin paljon kuin äkistään luulisi, sillä tuollaisella kuvakoolla ja kuvanlaadulla rajausvaraa on jo melkoisen paljon. Eli siis kaikki uudemmat kuvat lukuunottamatta muutamia seassa olevia vanhoja kuvia ovat tämän kameran tuotoksia.

Maaliskuu 2019
Eihän sitä sitten kuitenkaan kompaktilla pärjännyt.
Tilaisuuden eteen tullessa ostin 24.2 megapikselisen Canon EOS 80D järkkärin 50 mm. optiikalla. Törmäsin kymppitonnin verran ajettuun vaihtolaitteeseen noin puoleen hintaan, joten päätös ei ollut kovinkaan vaikea.