2019 9. Skibotn

Näyttää siltä että tänäkin syksynä tapahtuu kevyt yritys päästä pienelle kierrokselle tunturiin. Nyt vallan vaelluksena, eli ”öitä teltassa” -reissuna, alkaen viikolla 36.
Toki ikäihmisten kyseessäollen laitoimme pienen säävaruksen ja pari sääpäivääkin on mukana, mutta tarkoituksena olisi kuitenkin muutama kymmenen kilometriä ainakin yrittää viettää maastossa. Viikon verran olisi aikaakin, jotta johonkin kerkeäisi kävellä.
Kyseistä mäkeä olen könynnyt useita kertoja useammaltakin sivulta, mutta vain yhdelle huipulle olen toistaiseksi sillä päässyt joten olisihan siinä vielä näkemätöntäkin maastoa ja huippuja mielinmäärin.
Näemmä sivujen kuvakirjasto lakkasi kokonaan toimimasta, joten näillä mennään toistaiseksi:
Tuo kuva kertookin lähes koko haaveiden kohteen, aika näyttää lopputuloksen. Kevätaamu joen rannalla - luminen tunturi Middagsfjellet Keskipäivänvaara lumiset tunturit huippu huiput jyrkkä rinne Lappi maisema tunturimaisema lunta pakkanen pakkasaamu ranta joki Skibotnelva joenranta rantahiekka laakso Skibotndalen aamu aamuinen aamuhetki kevät kevättalvi huhtikuu

Varustepuolella ei ole viime vuosina tapahtunut juurikaan muutoksia, juuri jaksan noita kanniskella, eikä mikään ole mennyt rikkikään, joten samoilla romuilla liikkeelle. Tarkempaa luetteloa en nyt jaksa tehdä, mutta sopiva valikoima tuolta ao. vanhalta listalta lähtee mukaan, näyttäisi että aavistuksenomaisesti on kevennystäkin, koska on sentään syysretki kyseessä ja huomasin tuossa vielä että muutaman sata grammaa olisi mahdollista vielä jopa keventääkin.
http://trekking.omablogi.fi/varusteet/
Painoa on rinkassa nyt 7,8 kiloa noin viikon ruokavarojen kanssa, jossa on varmaankin parille päivälle ylimääräistä, mutta Norjan säitä pitkään seuranneena ei määrä tunnu ollenkaan liialta. Ruokaa en koskaan mitoita annoksittain, vaan kokonaismäärä on ratkaiseva, koska syön vain nälkääni, jolloin annosmäärä vaihtelee paljonkin. Ei siis aterioita kellon mukaan, eikä tavan vuoksi ja ruokaa onkin aina yleensä ollut reilusti mukana pahojen päivien varallekin, joten nyt pudotin hieman sen määrää.

 Putous - puro tunturipuro vesi virta uoma virtaava purovesi putous vesiputous Lappi tunturi ylänkö paljakka kallio kallioperä Keskipäivänvaara Middagsfjellet vuoristo Skandit

Sää näkyy tälle reissulle tulevan nyt sellainen tyypillinen Norjan saderannikon sää, muutama tunti poutaa, sitten sataa, jonka jälkeen sade loppuu, kunnes alkaa satamaan, jne.
Pari päivää vielä…. Harvinaisen paljon on tuo sääennuste muuttunut viime päivinä. Viimeinen ennuste lupaa ainoastaan tokalle päivälle/yölle sadetta, muuten poutaa, ans kattoo sit.