2012 Lofootit

Loka-marraskuunvaihde 2012
Lokakuu on lopuillaan ja valokuvakansio tarvitsee jo hieman täydennystä. Tilanne vaatii pakostakin kuvausreissun, joten ehkäpä noin viikon päästä on hyvä aika suunnata pohjoiseen, kun talven ensimmäinen kunnollinen kahmaisu levittäytyy yli koko Skandinavian.
Kävin syksyllä 2006 kiertelemässä Lofoottien pohjoispuolisilla saarilla erittäin sateisen vajaan viikon reissun. Nyt olisi tarkoituksena katsastaa itse Lofoottien saarijono aina Å:n kylään saakka.
Sateet toivottavasti tulevat jo enimmäkseen lumena, vaikka tällä hetkellä nettikamerat näyttävätkin vielä vesisateita.

Viiden päivän pikarykäisy on nyt takanapäin.

13.11. Startti tapahtui keskiviikkona aamupäivällä. Yöpyminen Kiirunassa, jossa olikin jo täysi talvi, pakkasta 15 astetta ja luntakin kohtalaisesti.
Vassijaure myräkässä

14.11. Torstaina tuulessa ja tuiskussa läpi ylängön Torniojärvelle ja Riksuun, alas merenrantaan nollakeliin edelleenkin lumisateessa. Tuuli jatkui myöhään yöhön, lumisade hellitti sentään illan mittaan ennen saapumista E-10 tien päähän Å:hon.
Å:n kylä

15.11. Perjantaina aamusta alkaen kuvaamista kylä kylältä pohjoiseen päin siirtyen. Maastoon ei ollut paljonkaan asiaa, notkopaikoissa oli hiukan lunta, mutta kaikki kivi- ja kalliopinnat olivat liukkaan jääkuoren peitossa, jossa ei ilman jäärautoja päässyt kulkemaan, joten haaveet kiipeämisestä jollekin huipulle luistivat mielestä hyvinkin pikaisesti.
Reinen satama
Testimielessä kävin Å:n parkkialueen vieressä olevalla kukkulalla, ja siinäkin oli aivan tarpeeksi liukastelua.
Seuraava yö meni Henningsvaerin nurkilla.
Henningsvær

16.11. Lauantaiaamu olikin sitten aivan pilvinen ja sade alkoi heti aamulla. Valaistuksesta johtuen kuvaaminen jäi melko vähiin, joten auton keula vain kohti kotia.
Kylämaisema

17.11. Yöpyminen jälleen Kiirunassa ja sunnuntaina jatkuvissa vesisateissa illaksi kotiin.
Sateisista talvikeleistä ja talvirajoituksista johtuen molempiin suuntiin meni lähes kaksi täyttä ajopäivää.
Kuvasaalis jäi pariinsataan ruutuun, joista käyttökelpoisia kuitenkin suurin osa.