Hillaretken saalis….Pirunkivi

9.7. 2018
Maanantain käytin marjametsien koluamiseen, tarkoituksena oli löytää jonkinlainen muurainsuo, kun koskaan ei hyvää sellaista vielä ole vastaan tullut näillä seutuvilla, vaikka silloin-tällöin aina joku kertookin poimineensa ämpärillisen hilloja.
No eipä löytynyt vieläkään, vaikka viitisenkymmentä vuotta olenkin näitä seutuja kolunnut, mutta sentään pari desiä on nyt  hillaa kuitenkin pakkasessa, ainakin hyvä alku sille ämpäriselle…..
Erään sivutien varrella lähellä Petäjävettä silmiin vilahti omatekoinen viitta PIRUNKIVI, hurautin ensin reilusti ohi, mutta alkoi siinä parissa sekunnissa uteliaisuuskin jo herätä ja peruuttelin takaisin liittymän kohdalle ja käännyin metsän siimekseen vievälle uralle. Kuusien alla oli sen verran tilaa että auton sai hyvin käännettyä ja pysäköityäkin sen siihen, toisen auton kääntäminen lienee jo hiukan haastavampaa.
600m. kertoi viitta polun matkaksi kivelle. Polkua ja viitoitusta oli näemmä alettu kunnostaa hiukan, kun aika ja hakkuut ovat turmelleet vanhempia versioita.
Ja sieltähän se tafoni löytyikin.

Pirunkivi

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.