Kevytvaellusvarusteet 500 eurolla!

Olen jo kauan huomannut että rinkka sisältöineen halpenee vuosi vuodelta ja jonkin aikaa on jo käynyt mielessä ryhtyä tavoittelemaan maagista 500:n euron rajaa.
Nyt aion tehdä sen….paperilla. En tiedä teenkö sitä koskaan käytännössä, koska minkäänlaista tarvetta siihen ei nyt enää ole, mutta onpahan ainakin suunnitelma valmiina.
Kyseessä ovat siis erikseen ja yksinomaan vaeltamiseen hankitut varusteet, eivät sellaiset jokapäiväisessä käytössä olevat, kuten mm. suurin osa vaatteista ym. vastaavat tavarat.
Vaeltamiseen hankittujen varusteiden lista:
rinkka makuupussi alusta keitin kattila lautanen lusikka puukko kompassi kartta sadeasu
kengät teltta
Kaikki muu vaelluskama on kotoa kaapista löytyvää jokapäiväistä tavaraa. Toki tuo sadeasukin on kotona käytössä, mutta vaeltamiseen sen ostin, joten olkoon mukana listalla. Noista kertyy lähemmäs 500 euroa.
Muut listan tavarat ovatkin jo olemassa ja vaelluskäytössä, sitä teoriapuolta edustaa tässä listassa vain satasen kengät ja noin kuuden euron teltta.
Vaeltamiseen sopivat kengät löytynee helposti allekin satasella ja kuuden euron teltta syntyy noin 3 x 4 metrin kevytpeitteestä ompelemalla (yhdessä illassa omaan käyttöön). Vaellussauvoilla pystyyn, painoa tulee noin kilon verran. (Jos laittaa hyttysverkkoa, menee toinenkin ilta.) Mutta pointtina siis kuitenkin on tuo hinta, lankoineen, vetoketjulla alta kympin.
Eli aloittelevan (tässä tapauksessa lopettelevan) vaeltajan setti halvimmillaan maksaa noin 500 euroa, ei siihen tonnitolkulla tarvitse sijoittaa, että pääsee tuntureille.
(Sitäkään en väitä etteikö joku pääsisi halvemmallakin, onhan tuossa listalla mukana GoLiten kevytrinkka ja The North Facen makuupussi, joka sekin aikanaan maksoi lähes parisataa, vaikka sainkin sen puoleen hintaan.)

Edit:  Tottahan jos alussa haluaa päästä kokeilemaan vaeltamista vieläkin halvemmalla, voi kesäretkille hommata esim kirpparilta alle satasen makuupussin, neljänkympin rinkan, kympillä sadeviitan ja lenkkarit kaapista jalkaan. Silloin vaeltamisen hinta voisi olla jossain parinsadan euron tietämillä. Siitä olisikin helppo parantaa varustusta kokemuksen karttuessa kohti sitä omaa linjaa ja vaellustyyliä.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.