Norjalaiset ulkoilukansaa?

Lienee yleinen käsitys että näin olisi, ainakin itse olen ollut pitkään vahvasti siinä uskossa, etenkin kun olen paljon liikkunut norjalaisissa maisemissa ja nähnyt kulkijoita kauimmaisillakin tuntureilla. Myös netin reitti- ja polkukartastot antavat ymmärtää, että porukkaa juoksentelee pilvin pimein tunturinrinteillä yötäpäivää.
Nyt viimeisimmän reissuni aikana aloin miettiä asiaa muistinvaraisesti hiukan tarkemmin, etenkin kun parina viikonlopun päivänä oletin olevan suorastaan väentungoksen poluilla ja reiteillä joita kuljin.
Tosiasiassa sain kulkea aivan kaikessa rauhassa keskenäni kenenkään häiritsemättä yksityisyyttäni. Pari ihmistä sentään näin alempana ”tiellä”, mutta eipä sitten muita koko viikonlopun aikana.
Taitaa olla sielläkin, että vain muutamat innokkaimmat kuntoilijat ja muutamat vanhat jäärät kulkevat (ja tekevät niitä reittejä maalipurkin, GPS:n ja viivottimen kanssa maastoon) ja nuoriso viihtyy kotona peliensä seurassa kellon ympäri. Tosin seutukin oli sivussa ja harvaanasuttua, lisäksi turistikausi oli jo syyskuussa lopuillaan, mutta kuitenkin.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.