Hiihtokelit ja -vaellukset

Talven lumitilanteesta hiukan johtuen alkuperäinen ajatus oli lähteä kevään ahkioretkelle niinsanotusti kylmiltään, eli hiihtämättä koko talvena kertaakaan, kun se tuo hiihto ei muutenkaan kuulu niihin kaikista suosituinpiin mielilajeihin.
Onneksi nämä viime viikkojen muutamat aurinkoiset päivät ja lumikuurot niiden välissä saivat toisiin aatoksiin, pääsee jälleen kerran huomaamaan kuinka huonossa kunnossa sitä onkaan talviunien jälkeen.
Jo kolmas hiihtoreissu sujahti siinä silmiä siristellen, kun aurinkolasitkin jäi kotiin. Vitonen jäätä pitkin lämmittelyksi ja toinen mokoma maastohiihtoa takaisinpäin harjun kylkeä ja päällistäkin pitkin. Siunattuja olkoot hakkuuaukot, niillä sentään oli lunta reilustikin ja metsäkoneen uraa hiihdettäväksi, pystymetsässä ei paikoin ole lunta ollenkaan, pelkkää risukkoa ja poluilla jäätä, lisäksi oli ilmestynyt mahtavat näköalat kahta puolta harjun, niin Muuratjärvelle kuin Päijänteellekin.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.