Kamera / tietokone

Jäi se Windows 10:n päivitys väliin, kun niin kovin pelottelivat vaikeuksilla. Määräajan umpeuduttua ei kukaan ole pihahtanutkaan mistään vaikeuksista, tiedä sitten oikeasti mikä on totuus asiassa, mutta menneet on nyt menneitä.
Joka tapauksessa luulen että uusi kamera olisi toiminut Win 10 -version kanssa huomattavasti sujuvammin, kuin tämän seiskan pro -version kanssa.
Tosin sain ladattua RAW:it koneelle kahtakin eri tapaa käyttäen, kun lainasin vaimon älypuhelimen johtoa, wifiä en osannut laittaa kuntoon ja Adoben RAW -muunnin on vanha versio, muuten lie asiat mallillaan.

11.12.2016
Yritin päivitellä sitä Adoben RAW-muunninta, mutta jostain syystä se ei onnistunut, samaten yritin päivitellä Canonin omia ohjelmia, kun ei nekään suostuneet yhteistyöhön kameran kanssa, mutta huonolla menestyksellä.
Sitten huusin hiukan apua, kun suurin syy epäonnistumisiini taitaa olla tuo englannin kielen puute, mistä olen koko ikäni ollut katkera koululaitokselle, ei ollut tilaa enkun luokassa, joten pakottivat saksan luokkaan, scheisse!
Selvisi että Photoshop CS6:een ei saa enää sellaisia päivityksiä millä kuvankäsittely toimisi, vaan pitäisi olla Creative Cloud pilvipalveluohjelma, jolla veivata kuvia. Donnerwetter!!
Canonin omista (Digital Photo Professional) ohjelmista sentään selvisi kirjautumalla kameroineen Canon -perheeseen ainaisjäseneksi kaikkine tietoineen, kameran ja omine tunnuksineen, jonka jälkeen sai päivittää ohjelman uusimpaan versioon.
Sillä sitten yritin vääntää RAWeja suoremmaksi, mutta niin on kökkö ohjelma, että eihän siitä oikein tullut lasta eikä pastaa, kun on Photoshopilla opetellut. Meni sitten hohhailuksi ja tutkiskeluksi ja yhdessä valikossa näin jotain tutunomaista vilahtavan ohi silmien: Transfer to Photoshop Ctrl+Shift+P …..puolisen minuuttia se sitä leipoi, mutta viimein kuva aukesi PS:n RAW-muuntimeen, siis sinne mihin olin sitä jo päivätolkulla yrittänytkin, mutta hiukan eri kautta vain. Halleluja!

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.