Matkailuauto jatkoa

Ensimmäisellä testireissulla tulikin auton ominaisuudet jo melko hyvin tutuiksi ja vaikka reissu sisälsi paljon ulkoilua ja valokuvausta tuli mittariin viikon aikana niin paljon kilometrejä että kesken piti lähteä pois, kun (määrittämätön, henkinen) budjetin takaraja kolahti vastaan kesken kaiken. Neljätuhatta kilometriä kaiken muun toiminnan ohella kasvoi mittarilukema ilman ongelmia ja aivan kuin huomaamatta. Keskikulutus nousi huimaan 4.5:een litraan, pari tankillista sentään meni 4:n litran kulutuksella, tehdas ilmoittaa maantielle 4.1 litraa.

Ajelin päivänä muutamana kauppaan ja besamittari alkoi piippailla lopun enteitä. Matkaa tankille oli kymmenkunta kilometriä. Tankkasin laitteen, meni 35 litraa, ehkä desi pari olisi vielä tumppaamalla mennyt. (Tehtaan mukaan tankkiin mahtuu noin 35 litraa, tiedä häntä paljonko siellä vielä oli sitten jäljellä.)

Seuraava reissu nyt lokakuussa onkin sitten vain parintuhannen kilometrin pyrähdys Storfjordin vuonolle ja takaisin. Kustannusarvio noin 125 euroa, kun kaverin jalkahaava ei kerennyt parantuakaan reissulle mukaan.
Siirtymien välissä olisi tarkoitus ulkoilla sitten erittäin aktiivisesti muutamana päivänä.

Nyt kun jo pohjoisessa alkaa luntakin sadella ja tulla yöpakkasia, muuttuu tuo teltan pystyttelykin aina hiukan vastenmieliseksi, joten pitäähän matkailuautossa päästä yöpymäänkin, se on luksusta teltan sijaan, tuli sitä Puntossakin nukuttua monilla reissuilla siirtymäöinä, puhumattakaan Corollan, Avensiksen, ja Mondeon farkkumalleissa kymmeniä öitä. Jää turha teltan pystyttely jäiseen maahan ja märän teltan kasailu ja pakkaaminen ja säilyttely kokonaan pois, vain muutaman laatikon joutuu nostamaan päällekäin ja aamulla takaisin petille, petaaminenkin rajoittuu makuupussin levittämiseen tavaroiden päälle kuivamaan, se on siistiä sisätyötä.
Tuossa jo aikaisemmin kesällä asiaa mittailin ja suunnittelin asiaa ja kyllä ainoa tapa toteuttaa se Aygossa on heitellä kaikki ylimääräiset penkit kuskin penkkiä lukuunottamatta autosta ulos, jolloin pituutta tulee noin kaksi ja puoli metriä.
Sen tein tänään ja löysin juuri sopivan mittaisen levynkin takajalkatilan ja etupenkin aukkoon, vain tukilankut enää levyn alle, patjaa päälle, tyyny päätyyn ja pakkaamaan.

 

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.