Pyöränkuljetusteline

Sain tuollaisen vähänkäytetyn pyöränkuljetustelineen, jolla kätevästi saa pyörän siirrettyä vaikkapa Lappiin pikku ajeluretkeä varten.
Laite on muuten hyväkuntoinen, mutta ne neljä kiinnitysremmiä, joilla väline kiinnitetään auton peräluukkuun, puuttuvat. Yhteydenotto myyjään kertoi, että niitä ei myöskään ole nykymaailman tyyliin saatavana varaosina.

Siis jälleen hiukan sepittelemään.
Peräluukun rakoon sopivia riittävän ohuita, mutta silti mahdollisimman kestäviä koukkuja ei tahtonut löytyä mistään, en viitsinyt aivan alusta alkaa niitä tekemään, joten ostin Motonetistä koukkupäisiä kuminauhakinnikkeitä, joista irroitin neljä koukkua. Kuminauha eri sovellu tuollaiseen kiinnittämiseen, joten koukkuihin pitää ommella 25 milliset taakkaliinat kiinni, telineen päässä onkin pitävänoloiset pikalukot valmiina niiden kiristämiseen.
Vielä pitää testata koukkujen vetolujuus, ettei tule yllätyksiä maantiellä.
Varmistukseksi tein vielä kolmannen kiinnikkeen yläreunaan.

teline

Lyhensin myös sarvet vain kahden pyörän kuljettamista varten, koska yhtä pyörää enepää ei ole koskaan tullut kuljeteltua, enkä luota noihin kiinnityskoukkuihinkaan niin paljon.
Kuva valmiista projektista alla asennossa, jollaisessa se on farkun peräluukussakin, alaremmit tulee luukun sivuille kiinni. Käy myös sedan-malliin.

p-tel

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.