Kenkäostoksia

Ostin vaimolle keväällä kirpparilta käytetyt Merrellin vaelluskengät hyvin tietäen, että riski on olemassa.
Kenkien ikää oli hieman vaikea tietää, mutta arvelin lähemmäs kymmenen vuotta.
Kunto oli kuitenkin silmin katsoen lähes uutta vastaava, nahka päältäpäin kuin uusi, sisukset aivan uutta vastaavat, pohjissa oli tuskin havaittavaa kulumaa ja varmaan kalvokin on ehjä.
Ilmeisesti joku oli ostanut hyvät kengät kaupunkikäyttöön ja havainnutkin ne siihen sopimattomiksi, hylännyt kaappiin ja viimein laittanut myyntiin kirpparille.
Tarkastin kengät tarkkaan ompeleiden ja erityisesti pohjien osalta, painelin hieman jopa kynnellä välipohjaa. Kaikki oli ehjää.
Kunto ja hinta (20 €) huomioon ottaen en voinut vastustaa kiusausta, vaan ostin ne.
Muutaman testausretken jälkeen totesimme kengät sopiviksi, ehjiksi ja hyvin käyttökelpoisiksi vaikkapa tuntureilla kävelyyn.

Kesäkuun alussa sitten Norjassa Beiarnin laaksossa iltakävelyllä, ennen seuraavan päivän tunturiin nousua, alkoivat välipohjat murentua oikein vauhdilla, molemmat olivat puoliksi irti, kun saavuimme takaisin autolle kilometrin lenkin jälkeen.

kenkä

En malttanut heittää hyviä aihioita vielä männikköön, vaikka suutarikierros  tuottikin vain tiedon, että ei voi korjata koska välipohja on ”paistettu kenkään kiinni sellaisella laitteella” jota ei suutareilla ole, eikä moiseen oikein löydy sopivaa välipohjaakaan.
Taitaa tulla projektista lopullinen testi Liquisolelle, kunhan löydän sopivan läpyskän sinne väliin jostain. Sen verran halpakin projekti, että mielenkiinto pakottaa kokeilemaan.

 

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.