Teltta III

ketju

Cubenin ompelu on kuin ompelisi paperin ja muovin sekoitusta, neula rapsahtaa läpimennessään ja jättää selvän reiän yläpuolelle, eli vaatii aina ehdottomasti reikien tiivistyksen. Mitä pienempi neula sitä pienempi reikä.
Suurempia ongelmia ei ompelun kanssa ole, mitoituksissa voisi ainakin itse olla tarkempi, kun tuppaa hiukan menemään lonkalta heittäen ilman tarkempia suunnitelmia.
Tein vetoketjun päälle noin viisisenttisen kaksinkertaisen sadelipareen, johon ompelin vielä muutaman pitkittäisen sauman antamaan ryhtiä ja painoa, että se pysyisi paremmin paikoillaan. No ei varmaan pysy sitten yhtään, kun kokeeksi hiukan myttysin telttaa ja laitoin sen riippumaan, oli vetoketjunsuoja mytyssä kuin paperinsuikale, se tuppaa jäämään siihen asentoon, mihin sen viimeksi on laittanut, eli telttapussissa se jää törröttämään miten sattuu, yksi Cubenin ominaisuuksista. Jotta aina ei tarvitsisi siloitella vetoketjua telttaan mennessään pitänee vielä hiukan miettiä minkälainen lisäkangaskaistale vetäisi sitä hiukan suorempaan ja pitäisi hiukan tuulellakin paikallaan.

tarra

Alapäähän sisäpuolelle ompelin pätkät tarranauhaa pitämään vetoketjun tuulisellakin ilmalla taatusti kiinni.

30.3.2014
Liquisolen saumoihin levityksen jälkeen vetoketjun sadesuoja vaikutti hieman jämäkämmältä, joten siihen mahdolliseti vielä tulevat lisätoimenpiteet jäävät ensimmäisen sadekelin testin jälkeiseen aikaan.

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.