Kullanhuuhdonnan ensimmäiset MM-kisat 1977

gold77
Suurenna klikkaamalla kuvaa.

Etummaisena Riku Ilonen poikansa Ilmarin kanssa, vieressä vasemmalla Niilo ”Nipa” Raumala 7.12. 1922, Muhos – 26.5. 1983, Rovaniemi,  kaivoi elämänsä aikana noin 30 kiloa kultaa. Hän asui ympärivuotisesti Lemmenjoella Puskun kämpässään. 1960-luvulla monet Lemmenjoen kullankaivajat koettivat hankkia lisätuloja matkailijoilta, mutta Lemmenjoki oli niin syrjässä valtaväyliltä, että näin saadut tulot jäivät pieniksi. Niinpä Niilo Raumala ja toinen kullankaivaja Yrjö Korhonen, kuvassa Nipan takana, valtasivat alueen Tankavaarasta ja perustivat 1970 Tankavaaran kultakylän, jossa turisteille oli tarjolla mahdollisuus muun muassa kullanhuuhdontaan.
Takimmaisena näkyvä vaalea parta kuulunee Isä-Jussi Mikkoselle.

Kullankaivajien ruskaretki Lemmenjoelle 1974:
Teksti
Filmi

Kategoria(t): Yleinen. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.